Travel conditions

1. Allmän information

Dessa villkor gäller för den expressbusstrafik som arrangeras av MK ExpressBuss till och från Destination Gotlands hamnar i Nynäshamn, Oskarshamn och Visby.

Alla beställningar som görs är bindande. Priserna är inklusive moms. Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning, fel i pris och texter. Alla bussar är rökfria, även på toaletterna

2. Avresa

Av- och påstigning kan endast ske vid angivna hållplatser. Det åligger resenären att ta reda på aktuell avreseplats samt att vara på plats 10 min före angiven avresetid. Resande utan förbeställd plats kan åka med i mån av plats men observera att bussen endast stannar och tar upp på de hållplatser där det finns resenärer bokade.

3. Bokning/Biljetter

Bokning är obligatorisk och garanterar plats. Resande som inte bokat får medfölja i mån av plats.
Det åligger resenären att kontrollera att uppgifterna på biljetten/bekräftelsen överensstämmer med sträcka, tid och datum som beställts. Av- och påstigning måste göras på bokad hållplats.

Du bokar enklast via vår hemsida Du kan även kontakta oss på telefon måndag – torsdag 08:30-17:00, fredag 08:30 -16:00 så hjälper vi dig att skapa en bokning. Efter bokning får du en bekräftelse via e-post på din bokning.

Det bokningsnummer som du får i bekräftelsen fungerar som biljett. Du ansvarar för att vi kan nå dig på det telefonnummer eller e-postadress du anger vid bokningen. Du får alltså ingen biljett utan ditt bokningnummer är din biljett.

Biljetten/bokningsnumret skall sparas under hela resan.

Våra biljetter är utan avbokningsskydd för att resan ska bli så prisvärd som möjligt. Vi erbjuder dig dock att köpa ett avbokningsskydd om du är osäker på din resa. Läs mer under stycket 'Avbokning”.

4. Ombokning

Om du vill ändra din bokning skall du göra en avbokning, Se vidare på avsnittet Avbokning.

5. Avbokning

Du kan avboka din resa på vår hemsida se rubrik ”Avboka” eller på telefon 0511-34 66 60 under kontorstid.

För att få pengar tillbaka från din bokning måste du ha valt till ett avbokningsskydd. Med detta skydd återbetalas hela det ordinarie biljettpriset men inte avbokningstillägget.

Avbokningsskydd köper du i samband med din resa och kostar 30:- per person och sträcka. Du kan då göra din avbokning fram till 2 timmar innan avgång. Observera att avbokning inte kan göras via e-post eller sms.

Observera att ingen ombokning är möjlig på våra biljetter. Ombokning jämställs med avbokning.

6. Bagage

En (1) väska får tas med kostnadsfritt, Du får ta med handbagage in i bussen som ej inkräktar på andras utrymme eller hindrar passagerare. Väskor får av säkerhetsskäl ej placeras i mittgången på bussen under resan. Det är resenärens skyldighet att märka resgodset med namn och adress samt kontrollera vid avstigning att du har rätt bagage.

MK ExpressBuss tar inte ansvar för värdeföremål eller kontanter som förvaras i bussens lastutrymme då bagaget förvaras i ett utrymme som chaufför inte alltid har full uppsikt över.

7. Barnrabatter

Barn i åldern 0-12 år erhåller 15% rabatt. Biljett ska köpas till samtliga barn, av säkerhets- och trivselskäl ska alla ombord ha ett eget säte. Målsman är alltid ansvarig för sitt barns resande och avgör om barnet kan resa på egen hand.

8. Betalning

Din resa betalar du i samband med bokningen på vår hemsida, och det går att betala med Klarna eller Swish.

9. Så här behandlar vi dina personuppgifter

Till dig som är kund hos oss och har godkänt lagring av personuppgifter.
De personuppgifter som du som är kund hos oss lämnar till oss eller som vi hämtar in, använder vi till att genomföra och administrera både MK ExpressBuss skyldigheter under avtalet med dig och dina önskemål. Vi använder också dina personuppgifter för att kunna skicka dig information om och i övrigt marknadsföra våra produkter och tjänster. Du har rätt att få information om vilka personuppgifter vi har om dig. Du har även rätt att begära rättelse av felaktiga personuppgifter. Du kan också anmäla till oss att du motsätter dig att dina personuppgifter används för direktmarknadsföring.

Läs mer här.

10. Sällskapsdjur

Djur får ej medföras. Endast ledarhund för synskadade får medfölja och utan avgift.

11. Förseningar

Förseningar i trafiken på grund av väder, trafikstörningar, tekniska problem eller andra orsaker som ligger utanför vår kontroll ersätts inte.

12. Övrigt

Vi reserverar oss för ändringar av bestämmelser, priser och tidtabeller.